HTML

A világ az én szemüvegemen keresztül

Régóta szerettem volna blogot írni már! Régebben sokat írtam naplót, de újabban egyszerűen nincs rá időm! Gép előtt elég sokat vagyok, így logikusabbnak tűnt egy internetes napló létrehozása! Szeretném veletek megosztanii a gondolataimat, érzéseimet és amit a világról, azon belül a saját életemről, munkámról gondolok.

Friss topikok

Linkblog

Jóban-rosszban, Exférj újratöltve, Inter-Barca

2010.04.23. 14:29 pats_fan

Mindjárt az elején leszögezném, hogy egyáltalán nem a TV2-n futó sorozatról akartam írni. Sőt!

A következő néhány sorban kézilabdáról lesz szó, úgyhogy akit nem érdekel, az nyugodtan ugorja csak át. Mert utána a filmről fogok majd írni. Lényeg a lényeg, hogy ne szaporítsam tovább a szót, szégyellem magam. Hogy miért? Mert már ezer éve nem voltam kint meccsen. Tisztára olyan vagyok már, mint egy divatszurkoló. Régen, amikor minden hétvégén mentünk meccsre, amikor vidékre is mentünk a csapattal, akkor ez óriási sértésnek számított. Ma sem esne jól, ha valaki ezt mondaná rám. De meg kell hagyni azzá váltam. Sajnos. És bármennyire szeretnék kimenni, egyszerűen nincs időm. Sokszor dolgozom hétvégén is, mint ahogy most is, így ha kora délután van a meccs, akkor ha akarnék se tudnék kimenni. Meg hát egyedül nem is akarok. A párom annyit dolgozik, hogy vele hétköznapi meccsre kimeni egyszerűen fizikai képtelenség. Sokszor még hétvégén is bevállal munkákat.

Szóval jó lenne mostanában kimenni meccsre. Mert már nagyon hiányzik. A csapat, az az egész milliő, ami körülvesz, ahogy belép az ember a csarnokba. Az ismerős arcok, akiket lát az ember minden mérkőzésen. Szerencsére mostanában csupa jó hírt hallani a csapat háza tájáról. Különösen örülök neki, hogy végre, hosszú évek után sikerül talán anyagilag egyenesbe jönnie a szakosztálynak. A másik dolog pedig, aminek különösen örülök, hogy Zizivel szerződést hosszabbítottak, ill. hogy Piros visszajön. Két nagy kedvencemről van, szóval örül most a kicsi szívem. :)

Na, akkor a filmről, ha már így beígértem. Előre leszögezem, hogy imádom Jennifer Aniston-t, úgyhogy totál elfogult vagyok vele szemben. :D Nekem tetszett a film. Ok, aláírom, sablonos votl és előre kiszámítható. De pont ez volt a jó benne. Ezért lehetett rajta jókat röhögni. Tuti vétel nálam, ha kijön DVD-n. Szóval, adott egy újságíró, Nicole és az exférje Milo Boyd. Aki egykor zsaru volt, de most fejvadász. Vagyis pénzért hajt fel olyanokat, akik megléptek a törvény elől. Nicole-nak meg kellett volna jelennie egy tárgyaláson, de közben az informátorától kapott füles után indul. Természetesen Milo megtalálja, elkapja. Mondom, sablonos a sztori. :) Közben hogy, hogy nem kilyukadnak ugyanazon a helyen, ahol a nászútjukat töltötték. Rájönnek, hogy még mindig éreznek valamit a másik iránt. De a vége csak az, hogy Milo beviszi Nic-et a dutyiba, az egy más kérdés, hogy utána leüti a rendőrt és őt is beviszik. így legalább együtt ünnepelhetik az évfordulójukat. :D

Aláírom, nem volt és nem is lesz az Exférj újratöltve az évszázad filmje. De nem is akar az lenni. Egy könnyed, vicces film. Amire azért ül be az ember moziba, hogy napi x óra munka után egy jót röhögjön. Kikapcsolódásnak, vagy egy esős vasárnap délutánra szerintem ideális. Amin viszont ki voltam akadva, az a cím. Ennél nagyobb marhaságot kitaláni, mint ez. De most komolyan. Hogy a fenébe lett a Bounty hunter-ből Exférj újratöltve? Ennek még értelme sincsen. Nem tudom hogy kik fordítják ezeket a címeket, de hogy visszaadhatják a diplomájukat (már ha egyáltalán van nekik), az már egyszer biztos.

És akkor végül, de nem utolsó sorban néhány szó vagy inkább mondat a keddi Bajnokok Ligája- elődöntőről. Akikkel együtt izgultam msn-en, azoktól utólag is bocsánat. Ilyenkor nem vagyok beszámítható. Őszinten leszek, iszonyúan tartottam ettől a meccstől. Mert tudom, hogy a Barcelona jelenleg a világ legjobb csapata. Nincs ezen mit szépíteni, hiába szurkolok a spanyol bajnokságban a Real Madrid. (Nyugodtan meg lehet köpködni, hogy hogy a fenébe lehet ennek a sztárcsapatnak szurkolni! :D) Szóval féltem, mert mostanában az Inter nem volt valami top formában. És hogy ez nem volt teljesen alaptalan, azt bizonyítja, hogy kb. a 13. percben vezetést szerzett a Barcelona, Pedro góljával. A sors ironiája, hogy pont az a Maxwell adta a gólpasszt, aki előtte az Inter-ben játszott. Szerencsére még az első félidőben sikerült kiegyenlíteni Sneijder révén, aki az egyik nagy kedvencem. Vicces, nyáron pont a Madrid-tól tudtuk őt megszerezni. Nem is értem, hogy miért engedték el. Kiváló játékos, kétlábas és bomba erős szabadrúgásai vannak.

A második félidő elején gyorsan magához ragadta a kezdeményezést az Inter. Maicon bődüetesen nagy gólt rúgott. Az az ember elképesztő. Mindig is tudtam, hogy a brazil focisták zseniálisak. Hátvéd létére berobogja a pálya jobb szélét kb. 200x egy mérkőzésen során. Iszonyú gyors, kivételes technikája volt és remekül lát a pályán. Gyakran lép fel segíteni a támadásokat és ez sok terhet levesz a középpálya válláról. A beadásai életveszélyesek és olyan bombákat ereszt meg, hogy öröm nézni. A Barcelona azóta is reklamálja a harmadik gólt, szerintük les volt. Szerintem meg nem, ugyanis a labda elrúgásának pillanatában Milito egyértelműen a védőkkel egyvonalban volt, de inkább mögöttük. Aztán volt még egy helyzet, amit szintén vitatnak. Ez pedig Sneijder és Dani Alves összecsapása. Biztos van olyan bíró a világon, aki ezért gondolkodás nélkül bűntetőt ad. De ez a bíró nem adott. A sokadik kameraállásból egyértelműen látszott, hogy Sneijder sem a labdát, sem pedig Alves lábát nem érte el. Szóval szerintem Alves jogosan kapott sárgát műesésért. És most jöhetnek a kövek és a szídások, hogy mennyire elfogult vagyok. Igen, az vagyok. Nem is tudok nem az lenni. Mert nagyon szeretem az Intert, 13 éve szurkolok nekik.

Azt hiszem mára elég is ennyi belőlem. Te jó ég, fél három van?! Hol telt el ilyen gyorsan ez a nap?

Jó hétvégét előre is mindenkinek!

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://patsfan.blog.hu/api/trackback/id/tr731945490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paha · http://paha.blogspot.com/ 2010.04.24. 09:57:44

Végre valaki, aki nem az aktuális divatot követve a "gránátvörös-kékeknek" szurkol. :-)

paha · http://paha.blogspot.com/ 2010.04.24. 09:58:47

Írtam az előbb kommentet, eltűnt? :-o

paha · http://paha.blogspot.com/ 2010.04.24. 09:59:19

Nem, megérkezett, szerencsére. Szétoffolom itt neked a blogot. :-)

pats_fan 2010.04.24. 11:00:39

@paha: Csak nyugodtan, legalább tudom, hogy van, aki olvassa ezt a sok sületlenséget, amit összehordok. :D

Amúgy semmi bajom a Barca-val, sőt ha nem a Madrid vagy az Inter ellen játszik, akkor nekik szurkolok. De jobb szerettem mindig is a Madrid-ot Spanyolhonban. És most csak azért, mert épp ők a jobbak, nem pártolok át. Hűséges típus vagyok! :D
süti beállítások módosítása