HTML

A világ az én szemüvegemen keresztül

Régóta szerettem volna blogot írni már! Régebben sokat írtam naplót, de újabban egyszerűen nincs rá időm! Gép előtt elég sokat vagyok, így logikusabbnak tűnt egy internetes napló létrehozása! Szeretném veletek megosztanii a gondolataimat, érzéseimet és amit a világról, azon belül a saját életemről, munkámról gondolok.

Friss topikok

Linkblog

Kono

2011.10.04. 12:09 pats_fan

Tudom, tudom, menthetetlen vagyok. :D De hát mit tegyek, ilyen az, amikor valaki függővé válik. És nekem már megint sikerült beleesni ebbe a csapdába. Mindig találnom kell valamit, amiért rajonghatok. Úgy látszik, én másképp nem tudok létezni. Lehet, nem is szeretnék, de ez egy más tészta. Szóval, most sikerült újfent egy új 'szerelmet' találnom magamnak. Ez pedig nem más, mint a Hawaii Five-0.

A címben szereplő Kono hamar a szívem csücske lett. Azonnal megfogott a karakter. A lazaságával, a határozottságával, a 'tökösségével', bármilyen furcsa is ilyet mondani egy nőre. De van benne valami, ami húz magával. A céltudatossága előtt megemelem a kalapot. Padlóra küldte az élet, mégis felállt és keresett valamit, amiben ugyanolyan jó, hanem jobb, mint ami az eredeti álma, életcélja volt.

Tulajdonképpen az egyik dolog, ami megfogott a sorozatban, azok az átívelő történetszálak. Ezeket szeretem a New York-i helyszínelőkben is. Amikor az ügyek mellett ott van a háttérben egy másik, ami időnként előkerül, újabb morzsákat elhintve. És az ember ül a gép vagy a tv előtt, nézi az adott epizódot és azon gondolkozik, hogy vajon ebből mit fognak a forgatókönyvírók kihozni.

Az egyik ilyen történetszál épp ahhoz a részhez kapcsolódik, amit tegnap este néztem. Chin, Kono unokatestvére a Five-0 csoport 'főhadiszállása' előtt tér magához. A nyakán egy mozgásérzékelős detonátorral. Azok után, hogy rájöttek, hogy Victor Hesse él és virul. Utóbb említett fickó nem más, mint Steve apjának a gyilkosa. Akibe Steve még az első részben két golyót eresztett. Csak hogy a holttest nem került elő, így a rutinos rendőrségi sorozatnéző, mint én. (:D) már kezdi sejteni, hogy valószínűleg még elő fog kerülni a karakter. Hát elő is kerül bizony. 10 millió dollárt követel Chin életéért. Ezt nyilván nem hagyhatják annyiban, nem hagyhatják meghalni. A kormányzó azonban közli, hogy nincs pénz, nem ad, mert nem tárgyalnak terroristákkal. Hát akkor emberek, valami mást kell kitalálni, valahonnan máshonnan kell lóvét szerezni.

Röviden és tömören, hogy ne legyen legalább két oldalnyi hosszú ez a poszt. :D Szóval, Chin-nek megvan otthon egy elfelejtett rendőrségi bizonyítékraktár tervrajza, ahol természetesen van 28 millió dollár. A raktárról alig tudnak páran, nyilván senkinek sem fog feltűnni, hogy nincs ott az a lóvé és különben is, majd visszateszik. Még ha ez így is működne. :) De itt jön a csavar. :) Steve és Kono betörnek a raktárba és elhozzák a lóvét. Csakhogy közben egy néni észreveszi őket és kérdőre vonja Kono-t, hogy mit csinálnak a háza előtt. Úgy tűnik, hogy sikerül leszerelni a nénit és gyorsan elhajtanak a helyszínről a pénzzel együtt.

Steve elmegy a találkára Hesse-el, míg Kono a hegyoldalban egy puskával felszerelkezve készen áll, hogy közbe avatkozzon. Amikor azonban Steve odaadja Hesse-nek a lóvét, az rádobja a tűzre. Így ölég nagy bajba keveri a Five-0-t, hiszen azt a pénzt valahogy vissza kell rakni. Lényeg a lényeg, hogy ragadjon a bélyeg meg persze, hogy sikerül deaktiválni a bombát és Chin él és virul. Naiv néző azt hiszi, minden rendben, minden szép és jó. Vagy mégsem? Hát persze.

Évadzáró rész, először Steve-t le akarják tartóztatni Laura Hills meggyilkolásáért. Nyilván nem ő volt, mindenki tudja. :) Menekül, majd szépen betör a kormányzóhoz és kérdőre vonja, ahogy kezd összeállni a kép. A kormányzó nem éppen az, aminek látszik. De közbelép Wo Fat, Steve másik nagy ellensége és szépen lesokkolja Steve-t, majd lelövi a kormányzót. Ezzel rákenve még egy gyilkosságot. Chin közben visszamegy a rendőrség kötelékébe és ő maga tartóztatja le Steve-et. Na, de hogy közben Kono-ról sem feledkezzünk meg, ott is szépen beviszik és nem mással vádolják, mint annak a tíz milliónak az eltűnésével. Ami időközben visszakerült a bizonyítékraktárba, ami mögött a kormányzó áll. Szóval szépen megkavarják a szálakat, szó se róla. Miközben egy mezőn megtalálják azt a tíz millát, amit tényleg lenyúltak, mert nem égett el teljesen. Tehát Steve-et kettős gyilkossággal vádolják az évad végén, Kono-t meg azzal, hogy lenyúlta a pénzt. Mivel rájönnek, hogy ez a hiányzó tíz millió a sorszámok alapján.

Természetesen a második évad elején sikerül tisztázni Steve-et, nem csinált semmit. Persze, hogy nem ő ölte meg sem Laura-t, sem a kormányzót. Kono azonban bajban van, a belső ügyosztály nem hátrál és nyomoz utána. Miután Chin-ről egyszer már azt gondolták, hogy 'mocskos', a családban marad jelszóval őróla sem feltételeznek kevesebbet. Így a második részben 'szépen' el is veszik a jelvényét, így nem tagja többé sem a Honolulu-i rendőrségnek, sem pedig a Five-0-nak.

De nem is ezért kezdtem el írni ezt a posztot, sokkal inkább azért, mert egyrészt kíváncsi vagyok, hogy mit kezdenek a karakterrel, másrészt 'aggódom' is érte. Ha már ilyen idióta módon képes vagyok kötődni egy kitalált tv-s karakterhez. :) Súlyos betegség, tudom.

Nagyon úgy tűnik, hogy most egy szép mély gödörbe akarják Kono-t belerángatni. Vagy lehet, hogy magától is belesétál, nem tudom. Mindenesetre a jelvénye nélkül úgy tűnik, hogy ész nélkül csinálja a dolgait. Olyasmibe keveredik bele, amiből fogalmam sincs, hogy fog kimászni. Ex-zsaruknak segíteni, akik bűnözővé váltak, nem éppen okos húzás. És úgy tűnik, hogy Chin hiába próbál beszélni a fejével, nem ér semmit. Tudom, ez már tényleg az elmebetegség határát súrolja, de szabályosan kiabáltam a géppel, amikor az epizód végén belép a rendőrség adatbázisába Chin jelszavával. Fogtam a fejem, hogy na, ebből mi lesz. Úgyhogy most erre felettébb kíváncsi vagyok.

Valószínűleg a végén úgyis jól fog kijönni belőle, de egy jó pont jár a forgatókönyv íróknak ezért a csavarért. Bármennyire is fáj a szívem Kono-ért. Na, meg persze Danny-t is sajnálom. Szegénnyel elhitették, hogy visszakaphatja a családját. Aztán kiderül, hogy az ex-felesége mégsem tőle terhes, hanem az épp aktuális férjétől. Szegénynek szerintem nem kicsit törték össze a szívét.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://patsfan.blog.hu/api/trackback/id/tr433277518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása